MyHenco

    article cover

    04/07/2024 -

    2000 zonnepanelen voor een duurzame toekomst

    Henco heeft met succes de installatie van 2.000 zonnepanelen op het dak van ons distributiegebouw in Herentals afgerond. Deze panelen zullen voorzien in 7 procent van onze totale energiebehoefte, een belangrijke stap in onze duurzaamheidsstrategie.

    Bij Henco en onze moederholding Aalberts staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Manufacturing Director Geert Jacobs legt uit: "Onze transitie naar duurzamere producten en processen is al enkele jaren in gang. We willen koploper blijven in de industrie."

    Jacobs voegt toe: "Naast onze energiezuinige producten voor waterverdeling, verbeteren we continu onze processen. We hebben recent laadpunten geïnstalleerd voor de elektrificatie van ons wagenpark, het gebruik van verpakkingsmateriaal verminderd en afval tot een minimum gereduceerd."

    Onze samenwerking met Earth heeft geleid tot een snelle en efficiënte installatie van de zonnepanelen. Luc Demeyere, CEO van Earth, zegt: "Bedrijfsdaken bieden een enorm potentieel voor de energietransitie. We zijn blij dat Henco voor ons heeft gekozen om hun duurzame ambities te realiseren."

    Met meer dan 300 werknemers en een jaarlijkse productie van 130 miljoen meter buis en 11 miljoen koppelingen, blijft Henco streven naar een groenere toekomst. Onze roadmap om in 2050 koolstofneutraal te zijn, richt zich op efficiënt energiegebruik en het verminderen van CO2-uitstoot.

    De afronding van dit project is een belangrijke mijlpaal op onze duurzaamheidsreis. We kijken uit naar de productie van onze eerste groene stroom en blijven ons inzetten voor een duurzamere toekomst.